Close
Skip to content

Diensten

Afvalmanagement

Het RSC helpt organisaties om haar afval- en grondstoffenbeleid te verbeteren. Wij voeren een vrijblijvende scan uit op het bestaande afval- en grondstoffenbeleid van organisaties en stellen een adviesrapport op. Hierbij hebben we een pragmatische insteek en kunnen we vaak door onze eigen expertise en ons uitgebreide netwerk verbeteringen voorstellen. Dit gaat vaak gepaard met  kosten reducties, opbrengsten verhogingen, verbeterde inzicht in duurzaamheidsprestaties en stroomlijning van afval- en grondstoffenprocessen.

Sorteren AEEA

Het sorteren van AEEA is lang de enige activiteit van het RSC geweest. Wij hebben zeer veel expertise op dit gebied opgebouwd en sorteren ondertussen al meer dan 6.000 ton per jaar. Dit doen wij samen met onze partner WEEE Nederland. Onze klanten zijn vooral gemeenten, detailhandel, producenten, groothandel en afval- en recyclingbedrijven. Wij kunnen elk bedrijf adviseren over de meest efficiënte en duurzame manier om AEEA te recyclen.

 

Scroll naar beneden voor meer informatie

Diensten
Diensten

Uitpakken en sorteren restpartijen

Bedrijven hebben soms voorraden goederen die om verschillende redenen niet meer op de markt kunnen of mogen worden gebracht. Bij het RSC kunnen we deze goederen handmatige uitpakken en sorteren zodat de vrijkomende grondstoffen hoogwaardig kunnen worden gerecycled. Wij recyclen op deze manier grote hoeveelheden van o.a. karton, papier, ferro, non ferro, hout, plastic, textiel en EPS.  

Vernietigen (eventueel onder toezicht)

Het RSC is goed uitgerust om partijen goederen vertrouwelijk, en eventueel onder toezicht van de producent of de douane, te vernietigen. Hiervoor hebben we een grote shredder in bedrijf en afgesloten en bewaakte opslagruimtes ingericht. 

Sorteren textiel

Het RSC is in 2020 begonnen met het opschonen van textiel dat door middel van broninzameling in gemeenten wordt opgehaald. Met deze eerste opschoonslag wordt een product gecreëerd wat efficiënt en hoogwaardig verder kan worden gerecycled.

Ontvelgen van banden

Bij het RSC worden velgen van autobanden gescheiden. Deze banden worden ingezameld bij de afvalpunten in Amsterdam en door de gemeenste Amsterdam van de straat gehaald als ze daar illegaal worden gedumpt. De rubberbanden worden daarna naar een erkende eindverwerker gebracht om tot nieuwe producten te worden verwerkt. De velgen worden op een innovatieve manier gebruikt voor industriële schoonmaakwerkzaamheden of naar een erkende (non) ferro eindverwerker gebracht. 

Kabel opschonen

Van al het ingezamelde Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (AEEA) worden de stroomkabels verzameld. Deze kabels worden bij het RSC verder opgeschoond om recycling van de aanwezige grondstoffen (o.a. koper) mogelijk te maken.

Diensten
Diensten

Grondstoffen

Het RSC ondersteunt bedrijven om grondstoffen efficiënt en hoogwaardig in te zamelen en te transporteren. Vooral bij oud papier en karton, plastic en restafval loont het vaak om perscontainers te gebruiken. Het RSC verhuurt deze perscontainers en wisselt deze om wanneer ze vol zijn. Deze inzamelmethode is vaak voordelig voor onze klanten en draagt bij aan schone en efficiënte afval- en grondstofprocessen. 

Restafval

Nog niet alle afvalstromen zijn geschikt om te worden gerecycled. Deze stromen worden dan verbrand waarbij de hitte die ontstaat wordt omgezet in warmte of elektriciteit. Na het verbrandingsproces worden de nog in de verbrandingsresten aanwezige ferro’s en non-ferro’s teruggewonnen. 

Het RSC heeft een contract met AEB Amsterdam voor het aanleveren van restafval. Partijen die restafval hebben kunnen bij ons een contract afsluiten om dit brandbare restafval te laten verwerken bij AEB Amsterdam.